Barnaut Blanc de Noirs Grand Cru Brut
Smaak
Goud van kleur met fijne mousse. Florale neus met indrukken van specerijen, tarwe en pruimen. Heerlijk fruitig fris met goede structuur en lange afdronk.
Druiven
100% Pinot noir
Aanvullende informatie
Edmond Barnaut richtte in 1874 Champagne Edmond Barnaut op in Bouzy, één van de 17 dorpen (van de ruim 300) in de Champagne die het recht hebben op de officiële status Grand Cru. Alleen als de wijnen volledig gemaakt zijn van druiven (Pinot noir en/of Chardonnay) uit deze dorpen, mag er Grand Cru op het etiket staan. Champagne Barnaut is een zogeheten récoltant-manipulant (rm), dat wil zeggen een producent, die in principe alleen Champagne van eigen druiven mag maken. Deze aanduiding is altijd op het etiket terug te vinden. Op het etiket van een handelshuis als bijvoorbeeld Moët et Chandon staat altijd nm: négociant-manipulant.
De nakomelingen van Edmond Barnaut, de familie Secondé, zijn deze naam altijd als een merknaam blijven gebruiken. De huidige eigenaren, Philippe Secondé en zijn vrouw Laurette, behoren inmiddels tot de vijfde generatie. Zij exploiteren een domein van momenteel 14,5 ha. Secondé oogst altijd wat later om zo rijp mogelijke druiven binnen te kunnen halen. De assemblages voor de verschillende Champagnes worden door Philippe Secondé zeer nauwgezet gedaan. De keuze van de wijnen van de verschillende terroirs speelt hierbij een belangrijke rol; hij weet precies welke wijnen hij voor elke Champagne wil gebruiken.
Producent | Edmond Barnaut |
---|---|
Herkomst | Champagne, Frankrijk |
Classificatie | A.O.C. Champagne |
Druivenras | Pinot noir / Spätburgunder |
Bodem | Zandsteen, stenen, zand, klei, grind. |
Vinificatie | malolactische gisting, opvoeding op lie, rijping op fles |
Productiewijze | traditioneel |
Serveertemperatuur | 13 °C |
Alcoholpercentage | 12,5% |
Inhoud fles | 75cl |
Sluiting | natuurkurk |
Website producent | www.champagne-barnaut-bouzy.com |
Suikergehalte | brut |
Wijn-spijs suggestie | Ideaal voor bij de maaltijd, bijvoorbeeld rollade of wild gevogelte. Uitmuntend bij gekruide, Oosterse gerechten. |