Stokerij Klopman Duivelskral Gin 70cl

€ 44,00
In stock
Only 2 left
SKU
BT00316
iDeal, online betalen via uw eigen bank
Stokerij Klopman Duivelskral Gin 70cl

Duivelskral is een exceptionele gin en het eerste distillaat van Stokerij Klopman. De naam verwijst naar de Oudhollandse volksnaam voor jeneverbes, de dominante botanical waar dry gin haar specifieke smaak aan te danken heeft.

Duivelskral is een fijngestookte en ambachtelijk gemaakte Dutch Dry gin met een zestal vooraf gemacereerde -in alcohol geweekte- en daarna meegestookte botanicals. Het heeft een robuust maar uitgebalanceerd smaakprofiel, dat vooral kruidig is met subtiele frisse en citrus aroma’s. Nepalese Timut peper (lid van de Szechuan peper- én van de citrus familie) is een van de gebruikte botanicals. De bes groeit hoog in de Himalaya en heeft alle Duivelskral kenmerkende aroma’s in zich.

Als cocktail smaakt Duivelskral het best in combinatie met een `neutrale` tonic in de verhouding van 1 deel gin op 2-3 delen tonic. De gin tonic wordt mijns inziens het liefst geserveerd in een koel ruim cocktailglas met kleine bolletjes komkommer, een schijfje gember en een paar Timut peper korrels.

More Information
Producent Stokerij Klopman
Herkomst Haarlem, Noord-Holland, Nederland
Alcoholpercentage 42%
Inhoud fles 70cl
Sluiting kunststof kurk
Website producent www.stokerijklopman.nl
Write Your Own Review
You're reviewing:Stokerij Klopman Duivelskral Gin 70cl
Your Rating

Verwante producten

Check items to add to the cart or
© 2022 Bij Tessels. Alle rechten voorbehouden.